У рамках проєкту «ВІСТА ЗБРУЧА. Спадщина старого кордону» команда ІнСорс продовжує дослідження гастрономічної спадщини громад цільового регіону. Цього разу ми завітали до Лановець, щоб дізнатись більше про місцеві кулінарні традиції.
Вже готові поділитись незвичайним поєднанням смаків! Ми відкрили для себе страви, які складаються із простих продуктів і водночас створюють справжню гармонію смаку: запашна картопля з часниковою мачанкою, вареники з грушево-яблучною начинкою, деруни, запечена скумбрія, хрустики (вони ж вергуни) і домашній мед, без якого важко уявити українські десерти.
Дослідження гастрономічної спадщини — це не лише про рецепти, а й про історії родин, місцеві звичаї та пам’ять поколінь. І протягом реалізації проєкту ми хочемо донести, що кулінарна культура здатна об’єднувати громади та формувати відчуття спільної ідентичності.


Якщо у вас є рецепти з бабусиних зошитів або ж історії про страви, які варто згадати — поділіться з нами! Ми шукаємо саме традиційні рецепти з Лановецької, Підволочиської, Волочиської, Теофіпольської та Скориківської громад.
Пишіть нашій експертці Христині Шарпіло:
☎️Тел.: +380988035400
📩Email: kh.sharpilo@gmail.com
_____________
Ініціатива «ВІСТА ЗБРУЧА. Спадщина старого кордону» втілюється Центром розвитку ініціатив ІнСорс у рамках грантової програми «Кластери Відродження», що реалізується в межах Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, який впроваджується за підтримки Швейцарії через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва компанією NIRAS Sweden AB.

